snart nytt år...

pappa står i köket och lagar äggröra och bacon till mig och hannah. ska bli sjukt gott. Efter lunchen/brunchen väntar en tripp till ica för att inhandla kvällens ingredienser till vår trerätters middag som kommer bestå av:

- skagentoast a lá Amanda & Hannah
- baconlindad kycklingfilé med hasselbackspotatis
- chokladpannacotta med hallon

jodå, det låter helt okej faktiskt. efter middagen ska timmarna fram till det nya året spenderas med fina människor hos Elin. hoppas på en toppenkväll - nu är det dags att äta!

skador och myskvällar

ibland är man lycklig, ibland inte. ni känner mig vid det här laget. igår var jag på elitläger med 93tjejerna, det sista lägret innan truppen ska tas ut. gick det bra? jo för det gjorde det. jävligt bra faktiskt. och jag kom till insikt med saker som jag tidigare inte alls sett på det sättet, jag kom en bit på rätt riktning - i alla fall i huvudet. när det var 10 min kvar hoppade något fel så mitt knä vek sig och jag landade fel på foten så mitt högerben mår inte så jättebra, men mår jag bra då? jotack. spenderade gårdagskvälllen med mina fina hannor, var hos adde en sväng och spenderade de andra timmarna av dygnet i min säng och pratade om allt som vi är bäst på.

idag har jag inhandlat det sista inför morgondagens fest och bara varit med min hannah. nu ligger vi helt utslagna i min säng och tittar på saltön. så var det med de, imorgon är det en ny dag, ett nytt år.

godnatt

en sida, ett blad - utan bokstäver

man kommer så snabbt in på fel spår. jag trodde jag visste, visste vem jag var. men jag har insett att jag inte har en aning. kanske stämmer de där orden du skrev på facebook om mig, kanske förstörde de där personerna mitt liv mer än jag trodde. jag rev sönder ett kort på dig idag, ett kort som jag hittade längst ner i lådorna, de där röda stora som jag städade idag. en dag som denna. jag vet inte om det var rätt, om det var fel men jag gjorde det i alla fall. hittade ett kort undet städningen, ett kort som fick tårarna att forsa, ännu en gång, har tappat räkningen. du har förstört mig. borrat dig in. sätt dig fast. du tog en bit och försvann. kvarlämnad. jotack. finns ingen stoppknapp, jag hittar den i alla fall inte. hittar ingenting, hittar inte rätt, jag kan inte hitta mig själv i vimlet. lars räddar mig inte längre. jag har stängt av. jag gör allt för att bara vara jag, men jag erkänner nu, öppet och naket på mina bara knän att jag inte har en aning. ni vill nog att jag ska vara bara sådär, jag har ingen aning. jag bara tror och tror, vill saker, har försökt så länge men det är hela tiden någonting som stoppar mig. hatar att bara vara. vill inte mer. vill inte alls. vill bara hitta mig, vem jag är, vem jag vill vara. jag vet nog, man ska bara klara av det också. och få, få tillåtelsen att vara den där personen. kanske är jag svag, kanske att jag bara tror att jag är den där starka personen. ja, det krävs mod att våga vara sig själv. ibland finns det inget mod och även om modet finns måste vetskapen om vem man ska våga vara finnas där....





think i was blind before i met you

behöver göra något, vet dock inte vad. sitter här inlindad i min nya filt med armar som jag fick i julklapp - helt underbar är den. Idag har vi en dag med snö, sol och minusgrader där ute och här sitter jag, som älskar vintern? det är ju inte rätt någonstans. totalfel. lyssnar på lars winnerbäck gör jag, precis som vanligt och ska strax gå ner, värma en kopp choklad och fortsätta mysa i mina fina filt nere i soffan. jo men jag stannar nog inne idag trots allt. min mamma frågade förut om jag ville följa med in till karlstad för att hitta något fint till nyår, varför inte? det lät ju rätt bra ändå. såhär får de bli:

nu: varm choklad
sen: dusch
senare: karlstad (eller arvika) med mina fina föräldrar
ikväll: där har vi fortfarande ett frågetecken

hoppas ni får en fin dag

fina dagar

jul ja.. och så var det över! har inte ens hunnit med att slå mig ner vid datorn. men bra har det varit, absolut. Har fått jättemycket fina och bra saker i julklapp och proppat i mig både julmat och godis. sådär bra som jul ska vara helt enkelt, med släkt och vänner. Nu sitter jag inrullad i en filt hemma hos Hannah och här ska jag fortsätta tillbringa min tid fram till kl. 22.00 då min fina kommer tillbaka från hockeyn. finfint. sov här inatt och under dagen har vi tagit reda på vad karlstads mellandagsrea hade att erbjuda - kort och gott - ingenting. hittade två bh:ar. jätttttteroligt. eller nej.
alltså?
känner ni? känner ni vad jävla kasst det här är. jag spyr lite smått på mig själv när jag läser igenom mina senaste inlägg. det är inte bra någonstans. urkasst, urtråkigt, URdåligt.  jo men det är faktiskt det. och nu klagar jag alldeles för mycket. ska ta och städa lite här istället!

det går i rött







jo men nu börjar allt julkänslorna infinna sig - det var väl på tiden! nu ska jag dricka en glas med julmust, borsta tänderna och krypa ner i sängen tillsammans med syster och titta på mysteriet på greveholm. det är riktigt fint med jul trots allt

julstämning











jodå, någonstans i röran har vi lite ordning. snart är granen klädd också


julstök i alla ära

julstöket är igång här hemma.. det plockas, städas, bakas, pysslas för fullt och det är, trots att jag inte har så mycket julkänslor, hur mysigt som helst! det här med traditioner är något jag verkligen tycker om, och att just de få tillfällena som vi i sverige kallar traditioner ser exakt lika dana ut är ju precis det där fina som gör att allt blir, hur det är blir, hur bra som helst. rörigt, jovisst. det är lite det ord man skulle kunna beskriva en tradition med också skulle jag nog vilja säga. hur stor koll man än har på vad man ska göra och hur allting ska vara och ske så blir det ändå alltid lite rörigt. eller? men det är nog de som är det fina med allt.

nu tjatar mamma skallen av sig om att jag ska göra det, och det och det också.. allt är precis som vanligt!

Like a child you whisper softly to me

idag var inte kylan rolig. den bet sönder mig, men trots det har jag handlat de julklapparna jag skulle. känns bra och med det kom även julkänslan smygande. dock känner jag inte för att ha jullov, har en alldeles för bra klass för det. så det så! nu ska jag åka upp till affären med matilda, handla pizzakit och åka till adde för att hänga lite.. känns behövligt på något vis. fint sådär


minusgrader och knasigheter

ja, vad säger ni? hur trivs ni med vädret? vad är det? -20? jo men typ. är det inte hur skönt som helst? jo, jag tycker faktiskt det. jag älskar när det är sånt här väder. kort och gott. det är fint med vinter!

Idag har jag varit i skolan, tittar på innebandy, blivit helt tokig i hela skallen/kroppen (hm.. hanna&hannah..) tittar på min syster som haft teateruppvisning? heter det så? och sedan åkte jag en fin biltur med min älskade mamma.

NU: titta klart på filip & Fredrik
SEN: Måla naglarna
SENARE: titta på film

sängen, jag och kim novak





nu har jag krupit ner under täcker och börjat titta på filmen "kim novak badade aldrig i genesarets sjö." har ni läst boken? om inte.. gör de - den är grym, på något vis. det bara är så. ge den en chans i alla fall. nu ska jag låta ögonen se sig trötta på filmen. Imorgon är det tisdag, en lektion i skolan, skol-innebandy (elever - lärare) och på kvällen ska det spelas dm-innebandy med 18killarna. lite halvnervöst och pinsamt, jotack.

godnatt

varför ska vi hälla syra över allt vi trodde på?



skulle tagit lite kort idag, på vår fina natur. insåg när jag kom hem att mörkret lagt sig som ett täcke över oss - korten blir finare i ljuset för tillfället. en annan dag mina vänner, en annan dag.
tar istället med mig pennan och blocket in till sängen en stund, dags att skriva av sig lite.
18.30 - träning.

dagar som denna

är det såna här dagar man ska hålla käften? strunta i att dela med sig av något över huvud taget? inte just för att jag inte har något att dela med mig utav, utan mer bara för att. gillar det där bara för att, lever dock inte upp till det. önskar ibland att jag vore mer spontan, mer åt det där hållet då man bara gör något, just bara för att. tror ni allt skulle vara lite finare då? jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker, och det är precis så det ser ut nu för tiden. vet ingenting, jag är inte jag - men om det är bra eller dåligt - det har jag inte bestämt än.


vad gör jag egentligen? hm.. sitter här, stör mig otroligt mycket på mina finnar. ja vetni såere, de bara hoppar på mig de där jävlarna, gör så gott jag kan för att få bort dom, på alla möjliga olika vis, har testet en jäkla massa medel och krämer. tror ni det hjälper? nej precis. mycket irriterande, mycket. annars då? leker att jag kan sjunga lika bra som carola till "en stjärna lyser så klar" och bollar tankar med mig själv.


är det såna här dagar som är lite extra fina tro? som är lite.. bara för att


imorgon är en ny dag

en film (sommaren med göran) senare ligger jag nu här och hälsar huvudvärken välkommen. är dags att stänga av datorn, borsta tänderna och krypa ner under täcket. sova är precis vad jag behöver och precis vad jag ska göra. tänkte bara säga godnatt

jul? vad äreeeeeé?

jo men sedär, där satt den! 3 poäng inkasserade och när vi nu tar julledigt har vi andraplatsen i serien! känns mer än bra. Jag har dock fortfarande inte förstått att det är jul på fredag? är det ens på fredag? ni vet, det funkar inte när dagarna går såhär fort. jag hinner inte med. men visst är det skönt med jollov, jotack. men har jag köpt några julklappar tror ni? nej, det har jag ju inte. onsdag - då ni mina vänner, då ska jag hinna med allt jag inte hunnit. ute i god tid, jomenvisst. hade även tänkt hinna ut i naturen och fota lite, så det så. vi säger så, dags att räkna lite matte

ibland blir det suddigt











sådär mina vänner, då var vi igång igen. känns bra! nu ska jag krypa ner under täcket, titta på en film och ladda inför morgondagens match mot lesjöfors!


sådeeeeeeeeeeeerja

då är filmen avslutad och mina fina vänner har åkt hem. själv har jag skrämt upp mig själv av filmen vi nyss tittade på och ligger nu här (omringad av spöken, monster, konstiga ljud och människor som vill mig illa, eller bara soffan, bordet, ljusen och pratat från skådespelarna på tv:n) ihopkurad och inväntar resten av familjen som kommer hem från göteborg snart. funderar på om jag kanske, kanske ska våga mig ner i källaren för en dusch, men det känns ännu oklart om jag kommer våga. visst är det roligt att man gör såhär? eller roligt, okej - fel ord. mycket lustigt kanske? att man tittar på en film som får en att bli idiot för ett tag.. jo men visst, jag kan skärpa mig, så det så - NU, på en gång. vi säger så, skulle jag vilja säga medan jag skrattar åt mig själv. för det gör jag faktiskt. skrattar alltså.

nu ska jag besegra monstren

några timmar senare

nej men vad säger ni mina vänner? ska vi göra ett försök? styra upp det här? jo men jag tycker nog så, kanske ni också? lever jag? jo men det gör jag, även om man kanske inte tror det. vet dock inte om livet är bättre eller sämre sen sist, men det kvittar tror jag. det är fint med vinter, det är fint att det är jul om en sisådär en vecka och det är fint att gårdagskvällen spenderades med fina vännner och att vi idag ska mysa sönder till en film. jo men eller hur är det fint? hur mår ni?

vi säger så för nu, det är dags att se reprisen av robinson, duscha av mig all trötthet och ladda upp för myskväll i fina vänners lag. hejdär, nu kör vi! hörs senare

all världens väg och någon gång tillbaka igen

har en djup inspirationssvacka och noll energi till att försöka ta mig ur den. det kommer, precis som allt annat som kommer och går med tiden. jag antar att det är så det är, och ni som mot förmodan håller er kvar och hoppas på ett inlägg någon gång ibland får stå ut. jag hoppas ni gör det. det kommer snart, det blir snart finare här. var så säkra. stor kram, en bamsekram.

RSS 2.0