sommarväder

skulle vilja säga:  åh, vilket skönt väder det är. i just love it!  men tyvär så kan jag inte. för riktigt så är det inte. jag tycker faktiskt det är riktigt jobbigt. har aldrig tyckt om värme!   men jag ska inte klaga.  det är skönt att få lite färg och det är alltid lika skönt när man kan lägga ut filten på gräsmatten och sola lite.

blev fest i folketshus igår, dock blev det inte så långvarigt utan jag och david åkte hem och la oss ist.   skönare så!
överbesvisar för mig själv gång på gång att såna fester faktiskt inte är något för mig.. det är rent ut sagt tråkigt!  ändå går jag dit.    så kan det vara!

vaknade rätt tidigt idag, vilket var skönt för dagen blir så mycket längre. åkte till stan i förmiddags och inhandlade en morsdagpresent till min älskade mor, köpte med oss mat hem från burger king.  spenderade någon timme ute i solen och åkte sedan upp till stugan där förutom mormor, morfar, weronica och alva även cacka och Angelica var.  trevligt :)
tog oss en tur med roddbåten och busade lite med alva, sedan åkte vi tillbaka hem!

släppte av david vid grönberg så han fick tillfredställa sin fotbollstarm lite! medan jag tog mig en dusch och sitter nu och funderar på vad jag ska laga för mat. funderar på att köra fläskfilé och kroketter. men vet inte riktigt än! 
mamma och pappa är på bröllop. och festen var inte tillängnad barnen.  så jag och david ska vara hemma ikväll och vara "barnvakter" åt jessica och hennes vänner!   

ha en fortsatt bra lördag, nu ska jag fixa mat


!

hann inte med att blogga igår tyvär. kom hem från skolan klockan 13.45! 13.58 kom jag på att jag skulle vara uppe vid vårdcentralen vid 14.00 för att ta min andra spruta. snabb som en blixt blev jag helt plötsligt och stressen hoppade på mig lika snabbt. men som tur var hann jag ändå!  resten av dagen bestod av lite plugg och innebandyträning. vi ska börja med stegträning, så träningen igår bestod av lite övningar på stegen och sedan skulle vi själva konstruera en stege.
riktigt roligt!

jag känner mig trött och väldgt osugen på att träna.. men om man ska komma något vart, och inte bara i sina tankar är det bäst att ta tag i det! ingenting blir gjort om man inte själv tar tag i det.  känner mig egentligen väldigt glad, har gjort det i ett par dagar nu. känns riktigt bra! allt är klart i skolan nu också, förutom att hela min mattegrupp har omprov i matten för vi hade ett katastrofalt resultat :$   så kan det vara.     nu ska jag göra mig själv på bättre humör och kila upp till gymmet!


lite är alltid något

tog min moped ner till ica och inhandlade det jag skulle ha!  satte igång och bakade..
hann med 40 kanelbullar och några chokladbollar sedan kom mamma hem och fick med mig ut på en timmes promenad!  känns som en riktigt bra dag, (förutom matteprovet) var skönt att vara ute i skogen en sväng! nu ska jag kila ner till duschen. sedan slå mig ner framför tv:n och titta på äntligen hemma och hoppas på att min d kommer :)

ha en bra kväll











det går inte alltid bra, det är bara att acceptera

matteprovet gick skit.   jag är överlyckligt lyckligast om lars vore snäll och skrev ett litet g i alla fall.
det gick verkligen dåligt.

förutom att matteprovet gick åt skogen känner jag mig riktigt glad. det där jäkla matteprovet ska inte få trycka ner mig. Idag ska jag ta mig en långpromenad med min mor, men innan det ska jag ha min "bakdag" som jag kallar det. måste bara ta mig ner till ica och köpa lite socker först!

idag hade jag tänkt att baka

chokladbollar
kladdmuffins
(kanske kanelbullar)
och två sorters småkakor!

får se hur mycket jag hinner med..
men börjar jag nu hinner jag nog en bit!

vi hörs senare

matteprov

kom jag på att jag har imorgon också..
vilken tur att jag i alla fall kom på det och att matteprov enligt mig är något man endast kan läsa på för att få en liten repetition. så det är vad jag ska göra nu, jag ska ha en liten genomgång med mig själv.  
sedan ska jag packa gympakläderna, skriva ner det sista på soinlämningen och krypa ner i sängen.

(davids match blev förästen 0-0)

skulle vilja ha david bredvid mig, men det får bli en annan dag.
våra matteböcker förstörde denna kväll, då även han har prov imorgon.
godnatt!

ny vecka

måndag är det idag, och böran på en ny lärorrik vecka

skolan:

- tio dialoger i engelskan som ska vara inlämnade imorgon
- en dagbak om dagen på södra + en labbraport som ska vara inne på onsdag
- revolutionsarbetet på 9 sidor.  inlämning på torsdag
- diktanalys skriven och inlämnad på fredag

hemmet/vardagen:

- rummet ska veckostädas (tusen år sedan)
- katterna ska pysslas om
- gymmet tre dagar
- elljusspåret en dag
- ska försöka besöka stugan inklusive mormor, morfar, weronica, reine (tror jag) och alva
+ en massa mer saker som ska hinnas med.

det är bara att jobba på!
nu ska jag äta, ta en dusch och vänta in ragnhild för att åka med henne och titta på min älsklings match på sommaro
ha en bra dag.

helgen har sprungit förbi - veckan har sprungit ikapp

har varit helt kass på att hålla er uppdaterade om mitt liv under denna helg. jag ber så mycket om ursäkt

tjejkvällen som jag skrev om blev riktigt lyckad. var jätte trevligt! kvällen bestod av leker som irländsk julafton, ballongkastning, tampong-leken m.m. filmade lekarna och skattade ihjäl oss på vår egen bekostnad när vi sedan slog oss ner framför tv:n för att titta på vår sjuka film.

fredag var det sedan en lugn dag, (om jag kommer ihåg rätt) david spelade lite tvsspel med sina vänner på kvällen så då passade jag på att kila iväg till elin och prata lite. resten av helgen har varit en riktig myshelg tillsammans med min älskling.  Dock känns det som denna lång-helg har varit kortare än de vanliga.   


nu ska jag packa inför imorgon då det blir gymet direkt efter skolan, för att sedan skynda hem och plugga en snabbis för att hinna med att se davids match på sommaro!     det gäller att planera sin tid.

ha en bra vecka :)








torsdag och ledig

tänkte skriva några rader här, men känns inte som jag har så mycket att dela med mig av.
så får bli några rader senare..   ikväll är det tjejkväll som gäller en sväng och mys med david


snart klar!

åh det känns så himla skönt. jag är jätte-snart klar med soarbetet som nu består av sex sidor "information" och en sida analys + käll/innehållsförteckning plus att jag är helt klart med labrapporten i fysik, och "dagbokssidan" han jag helt klart med idag under tiden på södra.     jag njuter verkligen.. jag älskar känslan av att verkligen har kämpat, har verkligen pluggat järnet hela veckan sedan i lördags!  och nu är jag äntligen så nära klar man kan bli.
nu är det bara de fem engelsdialogerna kvar och ett matteprov, sedan tar jag sommarlov.. trots att det är ca två veckor kvar!

var meningen att vi skulle ha möte och innebandyträning förut, var endast jag och jennie som kom (så bra började den säsongen) så det för bli nästa onsdag istället!  jag tror verkligen denna säsongen kommer bli kanon
bestämde mig för att ta en sväng på gymmet då istället när inte det blev någon träning, men det var ju inte öppet natuligtvis.. så det slutade med att jag låg på golvet här hemma och gjorde mina övningar med hjälp av den stora bollen.
funkade faktiskt lika bra det.  nyduschad sitter jag nu i soffan och inväntar david.
imorgon blir det grumsmarknad och kanske stugan, tjejkväll eller hemmamys med min d.   det återstår att se!

tv:n skriker efter mig trots att det inte är ett endaste program som lockar.
ha en fortsatt trevlig kväll och långhelg
:)


huvudet är som en degklump

Dagen på södra har varit jätte bra, eleverna vi jobbade med var verkligen jätte dutiga. uppgiften var att bygga en elmotor och nästan alla fick den att fungera (vilket inte är det lättaste).  Dock var det en aning rörit och huvudet är lite segt.


sitter hemma nu, tänkte faktiskt jag skulle sova en stund och sedan som vanligt sätte igång att plugga lite. Har bara fem engelskdialoger, en labbraport + dagbok och revolutionsarbetet på 6 sidor kvar.   känns bra
ikväll är det möte och träning med innebandy, efter det får jag träffa min d
nu sover jag
God eftermiddag








tränad och trött

sitter i soffan med david i luren, eller nu la vi på. men han ringer snart upp igen, så jag tänkte att jag hinner med ett litet bogginlägg innan jag ska dränka han med kärlek genom telefonledningarna igen (a)

sitter som sagt i soffan, och har kemiboken bredvid mig (ovanligt att jag har någon slags pluggsak i min närhet) för att egentligen läsa på lite om magnetism eftersom dagen imorgon består av ett besök på södra för att lära de lite mindre barnen att bygga en elmotor med hjälp av just magnetism. tyvär har jag ingen ork att läsa, så tror det får bli en snabbgenomgång med mig själv vid frukosten imorgon ist, för att sedan ta min moped bort till södra skolan. 
tror det kommer bli en bra dag.. och när jag imorgon kommer hem vid ett är det långhelg som gäller, och möte med innebandyn.. sedan ska jag äntligen få träffa min david,  som då (imorgon alltså) har varit iväg och spelat match med A-laget!  som jag sagt så många gånger förr: han är bäst min prins    och nu ringde han!
godnatt..
kommer några rader imorgon om hur dagen med småbarnen var och sådär!



snart klar med mitt revolutionsarbete!

jag är så inihelvete trött på att plugga

om ni bara visste vad äckligt trött jag börjar bli på att plugga.. jag tycker egentligen att det är jätte roligt att läsa och skriva när de gäller soämnen, och många andra ämnen också. men just nu börjar jag bara bli så trött på det. det känns som pluggningen tar upp hela min fritid. det är inte mycket kvar i skolan nu, men det känns inte som uppgifterna tar slut någon gång,  JAG BLIR GALEN!  

jag ska njuta varenda dag av sommarlovet, jag lovar


IR

= industriella revolutionen!

och det är exakt vad jag ska sätta igång att jobba lite med nu.
skriver mer senare :)




godnatttttten nu

grönsaksdippen smakade bra, och det är så enkelt att fixa till!

ligger i min säng nu, börjar bli riktigt trött. och det där med att komma i säng i tid är inget för mig har jag märkt. det fungerar aldrig! har glömt att packa idrottsgrejerna också, nu får jag ställa klockan fem minuter tidigare, typiskt!
menmen.. nu ska jag i alla fall skicka iväg ett godnattsms till mig sötnos och försöka mig på att sova.
ha en bra natt allesammans.
godnatt


ingen träning + grönsaksdipp

när jag kom upp till träningen var den enbart jag, felicia och caroline där.. kändes rätt ovärt att ha åkt upp när det nu inte blev någon träning! och jag som var så träningsugen.. imorgon blir det styrka för hela slanten!
nu sitter jag här i soffan istället, väntar på att min älskling ska ringa mig en sväng och sedan ska jag göra iordning lite grönsaksdipp till mig själv och försöka ta mig i säng i tid! imorgon är det dax för orientering på gympan och bildredovisning.. och en eftermiddag fylld av datorarbete och skriverier om industriella revolutionen! 

sov så gott!



inte den bästa bilden, men detta är i alla fall den snart klara bilduppgifen


en skolvecka på tre dagar

känns grymt skönt att denna vecka enbart består av tre skoldagar var av en dag (onsdag) ska spenderas med de mindre barnen på södra!  sedan är det långhelg.  skoldagen idag gick i alla fall rätt snabbt och när dagen var slut traskade jag med elin hem för att göra klart vårt bildarbete som jag pratade om för några dagar sedan. idag blev det nästa helt klart, bara lite ändringar på solnedgången som ska göras. jag tror det kommer bli riktigt bra ;-)
kom hem för en stund sen och har nyss slängt i mig lite korv, ska snart byta om och dra iväg på träning, idag hoppas jag på lite kondition och styrka!    
skriver mer efter träningen....



söndagskväll

davids match förut gick inte sådär jätte bra för laget, men min prins spelade bra och vädret var verkligen på vår sida. det var jätte skönta att sitta där och njuta av solen och prata med mamma och ragnhild. efter matchen åkte vi hem, jag hämtade min moped och åkte till david. slappade lite i hans säng innan vi drog på oss fotbollsskorna och åkte ner till grönberg och sväng och spelade lite fotboll med davids bröder och tobias.   och jag slog mitt trixrekord med en kick! ;-)
överväger även att än en gång försöka mig på en fotbollsäsong, stötta brudarna i den dock tunna truppen.. det lutar åt det i alla fall!

nu har jag nyss kört hem david efter lite tvtittande och mys i soffan.  ska klara mig utan honom i två dagar nu, och sedan är vi lediga i två dagar extra under helgen, och då blir de mys. förhoppningsvis någon dag i stugan och så ska pappa även lägga i båten :-)

Nu blir det sängen.. kommer några rader imorgon!
godnatt med er





massamys

kvällen igår bestod av grill och tvmys med min älskling och hans familj.  tittade som säkert ni också gjorde på eurovision song contest 2009, och som ni säkert inte missade så vann norge. grattis till dom på deras dag och allt ;-)
efter programet åkte vi hem till mig, (på moppen som jag äntligen fått tillbaka)  och somnade med det samma.

gick upp vid elva idag, gjorde iordning lite tacos som fanns kvar från igår. åkte sedan hem till david för han var tvungen att packa inför sin match.  medan han är på samling sitter jag nu här och hade tänkt att gå ut i solen en sväng innan jag och mamma ska åka förbi och plocka upp Ragnhild och vidare till örsholmen för att se davids match!  fast först ska jag byta om, vädret är hur skönt som helst men det brukar alltid blåsa när man står och tittar på fotboll av någon konstig anledning så för säkerhetens skull drar jag på mig ett bar längre byxor.
ha en bra dag :-)








lördag, va?

imorse: vaknade jag hos david
nu: ligger jag i soffan och skriver en inlämningsuppgift om industriella revolutionen
om ett tag: ska jag gå ner till duschen
sen: ska jag laga lite mat och invänta david
efter maten: ska jag och david ha en myseftermiddag i soffan (förhoppningvis)
senare: ska jag ta med mig david på promenad
ikväll: vet jag inte vad det blir, det spörs!

ha en bra lördag


fredag och början på helg

tänkte skriva några rader här innan jag beger mig ner till mormor för att ta in hennes tvätt.  Var meningen att vi skulle träna efter skolan idag, som vanligt på fredagar. men vi var endast tre stycken, så det blev inget. istället följde jag med Elin hem och gjorde klart bilduppgiften som ska vara inlämnad på tisdag. vi skulle välja en nordisk konstnär och två av hans/hennes motiv. ta ena bilden och klippa in i den andra samtidigt som vi ska lägga in något själva.  jag och Elin valde Lisa Roxvall, som målar akvarell. vi har målat ett kustmotiv med röda sjöbodar, vatten, lite berg + solnedgång. tror det kommer bli riktigt fint, när det är helt klart :-)    När jag gick hem från Elin tog jag med mig david på vägen och vidare hem. slängde mig i duschen en snabbis och sitter nu vid datorn och pratar lite med david!  Nu ska vi slänga i oss lite mat och dra ut och övningsköra.
ha en bra fredagseftermiddag






sömn behövs

följde david hem för en kvart sedan. blev ingen soving idag. och för er som är som mig, och tycker det är väldigt jobbigt att sova utan pojkvänen tätt intill tänkte jag ge ett litet tips (som ni säkert tänkt på) känn vad skönt det kan vara att bara få breda ut sig i sängen någon gång ibland... och tänka på vad úndebart gott det kommer bli när han åter igen ligger i sängen bredvid dig.   när jag tänker så, brukar det faktiskt gå rätt bra. för det finns inget som slår att vara borta från varandra ett tag, enbart för att känna känslan av vad skönt det är att träffa varandra sen.   så kan det vara! ..  kanske att jag är lite fjantig,  men jag tycker så i alla fall!

nu ska jag ta med mig stighelmer och astrid upp till sängen och försöka sova,
de står för sällskapet denna natt. så får david ta över imorgon!
sov så gott



Hungrig

Nu har jag nyss duschat och gjort mig iordning en liten sväng. vilket innebär enbart att det sitter lite kläder på kroppen, håret är borstat och ansiktet + händerna är lena tack vare mina älskade krämer.   Pratade med min älskling för en sekund sen, så han påväg hit nu. Ska nog se eurovision och käka lite mat. men folket nere i vårt kök vill inte gå hem, så lär nog dröja lite till innan jag mättar min mage som även blivit påhälsad av magkatarr.  så kan det gå när det är lite för mycket runt om kring.  Men nu ska jag ta och kolla in en sväng på mitt rum, om det kanske finns något att plocka ihop. sedan ska jag sätte mig i soffan med en kudde bakom ryggen och invänta david. varför jag ska ha denna kudde bakom ryggen är för att jag var hos bengt (världens bästa sjukgymnast) idag igen,  denna gången för min axlar. fick reda på att jag har skolios vilket betyder kort och gott att min rygg är sned, och det är därför jag har ont. eller inte bara, men en stor del.  att jag sitter såhär och skriver vid datorn med armarna i helt fel vinkel gör inte det hela bättre. så med min kära kudde som extra stöd ska jag nu bege mig ner till soffan!

ha en fortsatt trevlig kväll :-)
 





Nytränad och glad

har som jag nog inte skrivit eftersom jag inte legat på skrivarfronten direkt de senaste veckorna, kommit igång och tränat på gymmet. med ett träningsprogram och lite maskiner och en boll har jag nu märkt att man faktiskt kan bli mer tränad. och den känslan är så jäkla skön. Nere vid vårt köksbord sitter pappa med lite innebandymänniskor och diskuterar så just nu håller jag mig undan, men sedan ska jag ta och baka en kladdkaka och bjuda min sötnos på.  känner mig faktiskt på riktigt bra humör. tror även jag ska ta med mig david på en liten promenad sen om han orkar med det.
Men nu är det i alla fall dax för duschen!           




nytt försök.

så var man igång igen!

kände för en omstart, lite ny insperation och lite ny glädje att dela med mig av. och vips, så var en ny blogg skapad och designad.  har tänkt mig att sköta denna ett snäpp bättre än den andra.  Har varit riktigt mycket nu ett tag, skolan har tagit över det vardagliga livet om jag ska vara helt ärlig. det ena skolarbetet hinner inte avslutas för än det andra drar igång. och det ena provet ligger framför näsan innan man skrivit klart det andra. skolarbete, gymträning, och det vardaliga har för ett tag tagit över mig. och pysket hänger inte riktigt med, och när psyket inte hänger mer kan det gå som det går.   detta gjorde att jag inte orkade med bloggen för ett tag.  men nu börjar det kännas bra igen! Det är bara några få veckor kvar i skolan, och snart ska vi iväg på ett äventyr igen, och det är något av det bästa som finns, så jäkla kul.   
Sedan är det bara att välkomna sommaren med öppna armar, ta varje dag som den kommer och njuta av ledigheten.
med min david vid min sida, kan det inte bli annat än bäst.
vi säger så.... så länge!

Sköt om er




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0