onsdag kväll

nyss hemkommen från hockeyn, vilket inte var någon höjdare.  det bjöds inte på någon derbykänsla direkt. rent ut sagt dåligt.   2-2 blev det också!   ingen mer hockey för min del. 

ska dra mig ner mot tv:n nu.. lägga mig i soffan och drömma mig bort, eller snarare tillbaka till bättre tider.

godnatt

nyduschad

det där med att ha blogguppehåll funkar inte riktigt när man är på dåligt humör, det blir liksom inlägg med negativt innehåll istället... ni får helt enkelt stå ut.   

har tränat småbrudarna hela dagen, vilket resulterat i att mitt huvud och min kropp inte är speciellt pigg. så skippar träningen idag!    Men nyduschad sitter jag nu här i stället och ska snart ta med mig mamma och pappa ut på en liten gåtur runt vår by och sedan kika in i sporthallen en snabbis. ska även posta min ansökan!   skönt att ha det avklarat.  

nu ska jag snöra på mig skorna och gå iväg..
ikväll blir det hockey med sofia och fler.  mysigt att träffa dem, och se hockey var det allt för länge sedan jag gjorde!

ha en bra onsdagskväll

åt helvete med allt ihop

en enda stor boll av tomrum, frågetecken och vakna nätter.

just nu lockar känslan av snö, kyla och ensamhet.   vill bara bort från allt.
lappen om ansökan till umeå är snart ifylld helt och ivägskickad.
kanske skulle ta att själv också posta upp mig dit, till kylan.. till ensamheten.
det lockar något otroligt... att få gå runt där på gatorna, utan att någon vet vem jag är,
utan att jag vet vem någon är.        helt perfekt.




paus

ibland blir det inte som man tänkt sig, och ibland blir inte ena dagen den andra lik. det dyker upp saker som inte borde dyka upp, och felsteg får konsekvenser som påverkar hela livet.    allt är upp och ner.


blogguppehåll någon vecka framöver.

första förlusten

rubriken talar för sig själv, och vi åkte alltså hem från munkfors med en förlust i baken. inte en allt för härlig känsla, men domarna sög rent ut sagt kuk.  (inte ofta jag säger så, så jag menar det verkligen.  dock inte bokstavligt)  tror den ena av dem hade någon diagnos av något slag.   förstår inte hur det kan vara möjligt att man faktiskt kan vara så otroligt kasssss!       usch, irriterande.

men så är det!

åkte hem och sov hos david efter matchen. Gick upp imorse och följde med honom upp till sporthallen, för att titta när han skulle spela. blev en förlust även där.  Efter matchen åkte jag och mamma in till bergvik en sväng för jag behövde nya cykelbyxor, en sportbh och inneskor.   hittade allt jag behöve + ett linne och en tröja från gina! så känner mig nöjd när det nu vankas tacosmys här hemma innan jag kanske hänger på david och resten av fotbollshuliganerna vidare på fest.. det återstår att se!

ha en trevlig kväll gott folk.
imorgon är det match mot vålberg som gäller!

091023

Gjorde som jag skrev igår och la mig i sängen någon timma med tända ljus och en kopp o'boy. är verkligen hur skönt som helst att ta sig några minuter då&då för enbart avslappning, och det gör även att man kan lägga hundra procent fokus på saker man ska göra senare.

en dag bestående av två prov en en löprunda på någon kilometer. känns skönt att det är ett nio dagar långt lov som tornar upp sig framför mig just nu. jag är hur trött som helst!  men det är inget jag skyltar med under eftermiddagen då jag enbart ska ladda för att åka upp och spela sönder munkfors senare.

lovveckan är fullbokad, med både bra och mindre bra saker. en sak som är absolut säker är att jag ska lägga ner så mycket mystid jag bara kan på min david.  Ska även på elitläger, träna och spela innebandy.   Framför allt ska jag försöka slappna av lite, för att ha fullt fokus på skolan när vi kommer tillbaka!

nu ska jag packa väskan och fixa lite andra småsaker.
ha en trevlig kväll!




paus

tar mig en paus från pluggandet för att avnjuta några få minuter framför datorn, enbart för avkopplingens skull, vilket det inte känns som jag överdoserat de senaste dagarna.  kanske skulle fundera på om det verkligen är datorn som är det bästa alternativet för avkoppling, då jag nog hellre skulle se mig själv ligga under täcket med en lite varm o'boy och tända ljus.    det träffade mer rätt just nu.  känner mig totalt utmattad efter veckans alla föreläsningar och framtidstankar.    lovet kommer sitta fint efter morgondagens två prov vill jag lova. 

tror jag ska styra mina ben ner mot köket nu faktiskt, värma mig en kopp o'boy, tända lite ljus, värma vetekudden för att kunna ge nackens muskler en liten chans att överleva efter veckans allt sittande i bänkar. (som min nacke inte klarar av egentligen) och sedan lägga mig under täcket i någon timma innan det är dags för sista innebandyträning innan matchen mot munkfors imorgon.   laddaladdaladda, står på schemat.   tre poäng är det enda som gäller.

nu ska jag fixa kudden och o'boy!
kanske återkommer efter träningen

plugga biologi..

.. är precis vad jag försöker göra.   jag försöker få in allt vad genteik handlar om, men allt blir enbart en stor boll av information som åker in i huvudet, svävar runt en stund och tar samma väg ut. Det funkar inte!         men inte tänker jag ge mig för det,  imorgon på provet ska det sitta.

om jag ska hålla det gäller det att plugga på.
skriver senare!


att lyssna på människor hela dagarn tar på krafterna

träningsviljan fanns inte riktigt under dagens träning, varken från mig eller någon annan kändes det som. dålig konsentration vilket resulterar i dåliga passningar, dåliga skott, dåligt spel med mera, med mera. otroligt tråligt, men bara att ta nya tag!  match på söndag mot vålberg, ska bli oss ett sant nöja att åka dit och dänga skiten ur dom!

kvällen bjöd på innebandytittande, och 95pojkarna vann sin dmmatch med 6-5 efter förlängning, vilker alltid är kul att se. man vet ju själv vilket känsla det är att vinna sådana matcher!

Efter matchen blev det en tur hem till david, där jag bjöds på tacos och fotbollstittande tillsammans med david, hans två bröder, mohammed, jesper och timmie.   trevligt!    dock känner jag nu att de extra timmarna bland folket gjorde mig otroligt trött,  ska kanske inte skylla på de timmarna i för sig, utan mer på alla timmar som jag låtit mina öron stå ut med all information och lyssning som krävs under dagarna i skolan för tillfället. mina stackars öron, och mitt huvud är inte riktigt vana att behöva ta in såhär mycket under en så liten period, vilket kan leda lite både det ena och det andra, framförallt trötthet.

det ska botas nu, då jag ska försöka mig på att sova.
och det enda jag hoppas och ber om är att det ska gå bättre än det gjort igår!

...snart är det helg
vilket känns otroligt skönt, inte bara för ledighetens skull, eller för lovet som kommer, utan mest för att jag kommer få sova bredvid min david,   kan verkligen inte förstå att det kan vara så stor skilland på sömn de nätter han är bredvid mig och de nätter han inte är det.   mycket märkligt.

nu ska jag i vilket fall sova, 
godnatt 

det går i ett

skoldagen bjöd på två "gymnasieinblickar" som jag så fint kan kalla det, och en föreläsning om anabola, vilket var otroligt intressant. 

kom hem och satte mig direkt för att plugga på biologiprovet.  Efter 45 minuters försök till att få in allt om genetik gav jag upp och satte mig här, och nu ska jag strax packa väskan och åka iväg mot hallen.

innebandyträning som gäller!

andra avenyn

ett ifyllt iuppapper, en skriven nonmobartikel, en shoppingrunda på ica orrby, och två mackor senare ligger jag nu i min säng redo för att besöka de sista sidorna innan jag tittar på andra avenyn på svtplay. vilket är otroligt uppskattat från min sida eftersom jag aldrig hinner se det när det visas på tv.

jag har även hunnit fylla i ansökan till rig. så det är bara lite småsaker och en underskrift som ska fixas innan den är ivägskickad!     känns bra....

nu är det Andra avenyn som gäller, och sedan är det godnatt.


svåra val

har ni något speciellt som ni verkligen känner att ni ska bli, som ni drömmer om, som är målet?

jag har det, och har haft några år nu. jag har velat bli polis sedan jag gick i sexan. jag väntade spänt på att vi skulle börja få betyg för att jag så snabbt som möjligt skulle få reda på vart jag låg, för att bara jobba ännu hårdare. nu är jag där, sista året på grundskolan. och snart står jag där med slutbetygen i handen. Men innna jag står där i kyrkan så ska ett gymnasieval göras, ett val som kommer påverka min framtid rätt rejält. ett val som ska göras enbart ut i från vad jag själv tycker är kul, och vad jag själv vill satsa på. man har tankar hit och tankat dit, jag har lagt upp olika vägar jag skulle kunna gå både för det roliga och för det viktiga.  men jag kan inte bestämma mig! jag trodde aldrig jag skulle få det här problemet, eftersom jag alltid varit så säker på vad jag vill göra. men helt plötsligt står man där,  och tankarna liksom drar åt olika håll. Det är svårt, samtidigt som jag är så otroligt sugen att börja gymnasiet. Få ta ansvar på ett helt annat sätt än man gjort nu, få krympa ihop vägarna och inrikta sig på det man faktiskt tycker är mest intressant och roligt, på det som man faktiskt tycker om att göra. Att få känna att man gör något som man vet kommer leda till den där drömmen, det som hela tiden driver en framåt.  jag känner mig överlycklig för att jag har kommit hit, så lättvindigt som jag faktiskt gjort, och jag har tackat mig själv så otroligt många gånger för att jag aldrig har levt på meningen "det löser sig" för det gör inte alltid det! och det har bevisats i många olika fall, att det där "det löser sig" aldirg blir bra i slutet.   jag har jobbat hårt för att nå upp till de betygen jag satt som mål, jag är ännu inte där med en god bit påväg. jag har lagt upp en plan för hur skolarbetet ska gå till för att jag ska nå dit, och allt detta tack vare målet som legat längst bak i huuvdet sedan länge tillbaka:  "jag ska göra mitt bästa, jag ska bli bäst. jag ska göra något som jag vill göra och som inspirerar människor i min omgivning och som jag känner att jag mår bra av"        drivkraften finns verkligen där, och jag har haft så otroligt kul under mina nio år i grundskolan och det kommer bara bli bättre. jag är hur laddad som helst för en resa som bara jag kan styra över, och jag ska göra det till det bästa någonsin!

våga drömma, våga sätta upp mål och våga kämpa för att nå målet!


som ni kanske förstår har dagen bestått av inmatning av framtidsplanering.. vi har lyssnat på fyra olika föreläsningar och skrivit lite om hur vi ser på saker och ting som har med framtiden att göra.
och jag tycker verkligen detta är så otroligt intressant. det är så roligt!

efter skolan föjde jag med familjen ner till mormor och morfar för att äta lite mat. jag har även hunnit med att plugga lite biologi och geografi.   Nu ska jag ta mig en promenix i mörkret och sedan lägga mig i soffan!

time to sleep - än en gång!

ligger åter igen i min säng, men känner mig mycket tröttare än vad jag gjorde igår. vilket kommer resultera i att jag förhoppningsvis somnar lättare än igår.

Träningen var slapp med bra förut, och välbehövlig efter gårdagens två supermatcher. känner mig en aning stel i varenda muskel och skulle egentligen behöva ställa mig upp och sträcka ut varenda en av dem, men så snäll mot min kropp tänker jag inte vara idag. för nu behöver jag sova!

börjar 08.30 imorgon istället för 08.10,  så kör på en mini-sovmorgon!
perfekt.

morgondagen består av plugg från huvudet ner till tårna.

ha en bra natt,
sov gott kära vännor.

ny vecka

somnade tillslut. och vaknade pigg för en gångs skull!

skoldagen har bestått en svensklektion och två gymnasieföreläsningar. Eftersom jag var i stockholm förra veckan när resten av klasskamraterna valde vilka förläsningar de ville gå på fick jag enbart hoppas på att turen var på min sida när jag blev "utknuffad" i de olika salarna. hamnde först på folkuniversitetet vilket inte riktigt är min grej, men var helt okej att lyssna, och killen som snackade var rolig som tusan så var helt okej att sitta av de 45 minuterna! Sedan hamnde jag i klassrummet där johnbauer höll till, och det var en av de skolor jag faktiskt ville lyssna på så det löste sig trots frånvaron.

har precis kommit hem, och ska egentligen sätta mig och plugga, men först ska jag upp och ta min andra gardasilspruta.

hörs senare!

kan inte sova

ligger här i sängen (har dock inte legat här hela tiden, sedan jag skrev förut) och försöker sova. men på något underligt vis vill inte min allt för trötta kropp slå sig till ro och sova. kanske beror på att david inte ligger här hos mig, eller också beror det på att jag har hundratusen tankar i huvudet som inte vill försvinna, bara för att jag behöver sova.    det är så typiskt  


tänker fördriva tiden med en liten lista nu,
och sen ska jag tvinga kroppen att sova.

30 saker om amanda nilsson.

1. jag är en plugghäst
2. jag älskar att spela innebandy
3. jag är hur glad som helst för att jag har min david
4. jag har bestämt mig för att inte börja dricka alkohol innan jag är 18
5. jag ska (vill) bli polis
6. jag ska söka till riksidrottsgymnaiset i umeå
7. jag är väldigt rädd för människor
8. jag tänker alldeles för mycket på saker som inte är värt att tänka på
9. jag bryr mig för mycker om saker som jag egentligen inte behöver bry mig om
10. jag tycker om att gå upp på morgonen
11. jag älskar kyla, och tycker hösten och vintern är de bästa årstiderna
12. jag kan inte sova om jag inte har sagt/skrivit godnatt till min david 
13. jag har en halvstukad tå
14. jag tror jag behöver nya innebandyskor
15. jag har lånat en fyra timmar lång film av min solärare om andra värdskriget...
15. .... vilket kanske förtydligar den första meningen, och att historia är mitt favoritämne
16. när jag var liten hatade jag att leka
17. jag tycker det är jättemysigt att bada i badkar
18. jag brukar tänka tillbaka på gamla minnen ibland, och jag blir alltid lika fundersam över varför man kan ha människor vid ens sida, som man alltid trodde man skulle ha där, som bara blir bort.. någon stans på vägen
19. jag har opererat bort min blindtarm 
20. om jag fick välja skulle alla i hela världen prata samma språk (för jag är så himla dålig på andra språk)
21. jag tycker människor har alldeles för mycket fördomar
22. om jag inte blir polis vill jag jobba med något som har med olika föreläsningar m.m. att göra, som på något sätt bidrar till att hjälpa och stötta människor på ett eller annat vis
23. jag har spelat fotboll i 8 år, men tröttnat och därför slutat
24. jag älskar att vara ute på sjön 
25. jag lärde mig gå när jag var 8 månader
26. jag skulle vilja göra om sveriges skol och utbildningssystem
27. jag är mörkrädd
28. jag är hur lycklig som helst...
29. ... och älskar de perioder när allt bara känns hur bra som helst
30. jag är som sagt väldigt trött och ska nu försöka mig på att sova.



GODNATT

tillbaka efter lite blogguppehåll

ligger i min säng helt utslagen efter en vecka som varit hur bra som helst, och efter två vinster under dagen.
dagarna i stockholm med min älskling var precis som väntat helt underbara, eftersom det alltid är underbart när jag är med david. och jag trivs hur bra som helst med hans släkt. så det kunde inte bli bättre! vi kollade på Sverige - Albaninen, gick i en hel del affärer och firande hans 18årsdag! (grattis än en gång min godisbit)

kom hem i går och hade ännu en mysdag med d, somnade skönt i min säng och vaknade pigg och laddad inför två matcher som skulle spelas idag. och det gick alldeles utmärkt!  första matchen spelades med 94tjejerna och vanns med 8-3. Andra matchen spelades med damlaget och vanns även den, med 7-1.  PERFEKT!   
Så efter två vinster och två mål (vilket inte är så där jätte vanligt när det gäller mig) känner jag mig faktiskt rätt nöjd här i sängen.

Nu ska jag fylla huvudet med den sista gramtaiken och de sista glosorna inför engelskprovet imorgon, och sedan ska jag krypa ner under täcket och sova.

godnatt :)


söndag och slutet på veckan

sov hos david inatt, så förmiddagen har spenderats hemma hos honom framför tv där det bjöds på en repris från idol.  efter programmet skulle han iväg på samling för att sedan spela innebandymatch så då fick jag ta min moped hemöver.

sitter nu och försöker tänka igenom svenskprovet tills imorgon medan jag väntar på mamma och pappa, så ska vi snart bege oss iväg upp mot hallen för att titta på min david.

senare efter matchen blir det matlagning och lite bak, så ska vi fira david lite i förväg eftersom vi drar iväg till stockholm över hans födelsedag och helgen som kommer.


nu ska jag snöra på mig skorna.
ha en bra söndag

inspiration = noll

finns ingen inspiration till desginen just nu..
så det kommer vara såhär tills jag känner för att göra något bättre.

ni får helt enkelt stå ut trots en mycket tråkig desgin!


godnatt

vinster

matchen igårkväll mot åmotsfors vann vi efter förlängning med 3-4.  kändes hur skönt som helst.  och jag tycker faktiskt, tots att matchen var jämn att vi var värda vinsten.  trots bara 2 poäng istället för tre, så är det alltid skönt när man gjort mer mål än de andra när matchen är slut.    nu laddar vi om inför hemmamatch mot lesjöfors nästa helg, men innan det ska det bli några riktigt sköna dagar i stockholm.

har även spelat en match idag, med 94tjejerna mot skoghall. vann efter tre perioder med riktigt högt tempo med 1-4!   ännu en vinst, vilket bara ger + när det gäller humöret. och lagstämningen!   

nu ligger jag i soffan efter en mysig hemmakväll med familjen, med tacosätande och tvtittande. Har tittat på Danmark - Sverige, och just nu ligger sverige under vilket inte är speceillt bra.   

ska titta klart på de sista minuterna av matchen nu, och sen fixa desginen!


längtar

efter att få komma bort ifrån skolan lite. så nästa veckas tripp till stockholm med min älskling och hans familj ska verkligen bli ett perfekt avbrott i vardagen.  ser verkligen fram emot några dagar i vår huvudstad!

kemiprover idag gick allades utmärkt. (kändes det som i alla fall)
och förhoppningsvis så fortsätter dagen i den riktningen. ska snart åka in till karlstad med mamma och inhandla lite nya kläder, sen ikväll är det träning som gäller!   hur skönt som helst

min design är väldigt tråkig nu, men väntar på det fina vädret, så jag kan ta lite kort!
så det kommer.....

nu ska jag göra mig redo att fara mot staden.

ha en bra eftermiddag och kväll

trött som bara den

ligger i min säng och ska alldeles strax sova. blev inte riktigt som planerat förut, på grund av att jag fick ihop en hel del kläder efter min tur bland alla kläder i garderoben, så jag och mamma åkte iväg med det till ida. blev kvar där på lite fika och åkte sedan in till stan och tittade på blivande 94-värmlandslaget mot skattkärr.

så han inte riktigt med desginen så det kommer någon dag när jag har tid, och när vädret blivit lite finare.

GODNATT


ännu en dag börjar närma sig sitt slut

och jag har precis satt mig soffan och mellanlandat innan jag ska gå upp och röja ur min garberob för att inom en snar framtid fylla på den med höstliga godsaker.  finns en hel del man vill ha, och en hel del saker i garderoben som bara skräpar.. så nu ska det bort!

när det är klart ska jag hjälpa mamma och fixa lite här hemma, plugga och sen kommer en ny design. (blev inte helt nöjd med den förra) har inte den insperationen jag skulle behöva. men ska ta med min kamerna och gå utanför dörren och ta lite kort, så kanske det kommer något bättre.

ha en bra fortsättning på dagen.
hörs senare

innebandymatch

har precis kommit hem efter en match som vi spelade otroligt dåligt. första och andra perioden blåste jag ur huvudet direkt när tredje började. och det var nog behövligt. Tredje började inte speciellt bra, men när det var tre minuter kvar satte jag första målet (då låg vi under med 2-0) Jag sa till amanda att ta en båge upp mot högra hörnet, jag fick bollen efter tekningen, la upp den på amanda och hon styde in den! 2-2. höjde tempot rejält sista minuten, och när det var en sekund kvar satte elin 2-3!   hääääärlig match   dock är det skärpning som gäller nu. att spela bra de sista tre minuterna duger inte. 

nu har jag precis ätit lite kvällsmat och clementiner, vilket är hur gott som helst. 
ska snart gå upp och lägga mig och försöka somna i tid för en gångs skull. 
får se hur det går. 

godnatt trollungar 


den 4 oktober 2009

helgen börjar lida mot sitt slut. En helg som har varit inriktad mest på innebandy!
spelade två matcher under lördagen, båda mot gs86! var som sagt seriepremiär med damlaget, och den matchen vann vi med 4-2. Kändes hur bra som helst! matchen efter förlorade vi, med lite otur då de gjorde två mål i den sista minuten.  men så är det! imorgon är det dags för träningsmatch igen (med 94:orna) då vi möter skattkärr.

efter matcherna på lördag hade vi i damlaget lagfest hos elin, var jätte trevligt/kul. lekte lite lekar och umgicks. när de över 18 drog vidare ut åkte jag medflera hem. la mig direkt jag kom hem och inväntade min D.

dagen idag har varit en riktigt vilodag. Jag och david gick upp vid 12.30, käkade och åkte hem till honom.
sedan spenderades resten av dagen där tills han skulle åka iväg för att spela match.
då följde jag med mamma och pappa ner till båten. under tiden pappa fixade med masten gick jag och mamma en liten promenad i höst vädret.   helt underbart,  hoppas verkligen den kyliga luften stannar kvar nu och att vi slipper regnet.

nu ska jag krypa ner i sängen och försöka mig på att sova.
ha en bra vecka.
godnatt









dags för en kväll i sporthallen

vaknade till liv i min underbara säng imorse i takt med att regnet smattrade på rutan. inte allt för skönt när jag trodde att kylan äntligen kommit. men när skoldagen vandrat förbi och jag var påväg hem kändes det att den kalla luften kommit tillbaka,   häääärligt.   älskar verkligen kyla!

ikväll är det dags för lite klubbkväll i sporthallen. alla lagen ska fotograferas och damerna/herrarna ska pröva ut klubbor till säsongen samt träningsläder och dressar.  
när det är klart är det träning som gäller och snack inför seriepremiären på lördag mot gs!

nu ska jag plocka lite på rummet innan jag packar väskan och beger mig upp mot hallen!


RSS 2.0